Dakinspectie

Uw dak inspecteren? Wij voeren het voor u uit en brengen uitgebreid verslag uit.

Bij Dakwerken van Beijnen kunnen we voor u een dakinspectie uitvoeren. Daarbij brengen we altijd een uitgebreid verslag uit.

Interesse? Vraag vrijblijvend informatie aan wat we voor u kunnen betekenen

Gebreken of achterstallig onderhoud aan uw dak ontdekt u vaak pas wanneer het leed al is geleden. Meestal door een daklekkage. Door het laten uitvoeren van een dakinspectie ziet u of uw dak nog in goede staat is of dat er sprake is van gebreken of achterstallig onderhoud.

Uiteraard ontvangt u een deskundig advies na afloop wat u inzicht geeft wat u te doen staat om uw dak weer in uitstekende staat terug te brengen.

Waarom is het verstandig om jaarlijks een dakinspectie te doen?

Vele dakgebreken ontdekt u pas wanneer het al te laat is. Zoals:

– Aantasting van houtwerk en/of isolatiemateriaal, waardoor uw dak gaat doorzakken
– Aantasting van dakpannen door algen of mos
– Lekkage door losliggende, gebroken nokvorsten of scheef liggende, gebroken dakpannen
– Vocht en/of schimmel op binnenmuren en/of plafond

Waarom bent u al te laat als u symptomen ziet?

Algen of mos op uw dakpannen of nokvorsten zorgen ervoor dat het vocht in deze algen/mos in de winter opvriest. Hierdoor zal de toplaag van uw dakpannen of nokvorsten loslaten van uw dakpannen. Dit heeft als gevolg dat uw pannen binnen afzienbare tijd kunnen breken, waardoor u een daklekkage krijgt.
Daarnaast zijn ook vele daken geïsoleerd, waardoor u een lekkage afkomstig vanaf uw dak vaak te laat ontdekt. De lekkage heeft namelijk enige tijd nodig om door de isolatie zijn weg te vinden richting uw binnenmuren of plafond.
Wanneer u vocht- of schimmelplekken ontdekt op uw binnenmuren of plafond is het leed al geleden. Als dit het geval is, is het houtwerk en isolatiemateriaal ook al aangetast en vervanging of reparatie hiervan kunnen de kosten behoorlijk doen oplopen!

 

 

Waar bestaat een dakinspectie uit?

Tijdens een dakinspectie wordt uw dak volledig gecontroleerd op de volgende punten:

– Dakpannen, nokvorsten en kantpannen
– Complete schoorsteen: Voegwerk, loodwerk, schoorsteenplateau, metselwerk
– Dakgoten
– Dakbeschot en houtwerk
– Dakkapel: Afvoeren, daktrim, dakleer, bitumendekking en isolatie dakbeschot.

Vraag direct een gratis daksinspectie aan!

Let op: Vocht en schimmels vormen risico bij astma

Verschillende soorten schimmels in huis kunnen leiden tot ademhalingsproblemen bij astma. Ook verhoogt het mogelijk de kans op astma bij mensen die dat nog niet hebben.
Schimmels komen vaak voor in en om het huis. Gemiddeld wonen er zo’n tien verschillende schimmelsoorten in huis. Onderzoekers hebben nu sterk bewijs gevonden dat sommige van deze soorten kunnen leiden tot ademhalingsproblemen bij astma. Of zelfs de kans op astma kunnen vergroten.

Onderzoek

Voor onderzoek zijn resultaten van 17 studies uit 8 verschillende landen kritisch beoordeeld. Dit was de eerste keer dat alle informatie uit studies over schimmels en astma is verzameld en bestudeerd.

Boosdoeners

Bepaalde schimmelsoorten bleken vaker ademhalingsproblemen te veroorzaken bij mensen met astma. Belangrijke boosdoeners waren de Aspergillus, Penicilline (ook wel bekend van antibiotica) en Cladosporum soorten.

Daarnaast bleken deze drie schimmels samen met Alternaria ook vaker voor te komen in huizen waar mensen met astma wonen. Deze ‘bad guys’ verhoogden de kans op astma-aanvallen met 36% tot 48%. Verder zorgde de aanwezigheid van huisstofmijt, huisdieren en chemicaliën in huis ook voor een verhoogd risico op astma.

Advies van het Loongfonds: Schimmel voorkomen!

Schimmels wonen het liefst in vochtige huizen, met slechte verwarming en weinig ventilatie. Vocht is zelfs één van de belangrijkste oorzaken voor schimmelgroei. Dit is vaak het geval bij verouderde huizen die niet goed zijn geventileerd. Het is dus belangrijk je huis goed te onderhouden om zo de aanwezigheid van schimmel en astmaklachten te voorkomen. Houd hier rekening mee dat 80% van het vocht via het dak het huis binnen dringt.